Duiken in Zeeland 

Met de aanwezigheid van een duikschool in het appartementencomplex van Het Baken Gorishoek, is deze locatie een uitstekende uitvalsbasis om de vele duiklocaties te ontdekken die dit gebied rijk is en te ervaren waarom duiken in Zeeland zo populair is. De onderwaterwereld van Zeeland behoort tenslotte niet voor niets tot een van de populairste duikgebieden van West-Europa. Overvloedige begroeiing op de zeebodem, een zeer grote variatie aan kleurrijke vissen en schaaldieren  maken de Oosterschelde een plek die voor duikers zeker het ontdekken waard is.

Duiken op de mooiste duiklocaties van Zeeland

Zeeland staat bekend om zijn prachtige duiklocaties en trekt duikers vanuit heel Europa aan die graag eens de gevarieerde Zeeuwse onderwaterwereld van dichtbij willen bekijken. Duikliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen in de directe omgeving van Het Baken Gorishoek met diverse unieke duiklocaties. Onderstaand meer informatie over enkele bekende duiklocaties.

  • Duiklocatie Gorishoek – De Punt

Deze duiklocatie ligt direct naast Brasserie de Zeester. Op deze plek kan zowel bij hoog en laag water gedoken worden. Een van de kenmerken van deze locatie is ook de diepte, zo kunnen liefhebbers hier duiken tot een diepte van 40 meter. De bodem is hier mooi en dichtbegroeid en de onderwaterwereld biedt een uitgebreide variatie met onder andere lipvissen, heremietkreeften en botervissen.

  • Duiklocatie Gorishoek – De Veenblokken

 
Een unieke duiklocatie met dank aan de veenbodem. Op deze duiklocatie treft u veenblokken aan die metershoog oprijzen vanaf de zeebodem. Deze locatie is verder geliefd onder duikers vanwege de weelderige onderwaterbegroeiing, scholen zeebaarzen, lipvissen en diverse soorten grote kreeften en krabben.

  • Duiklocatie Gorishoek – Vuilnisbelt

Een prachtige duiklocatie met een misleidende naam. Zo treft u hier een zeer gevarieerde onderwaterwereld aan door het afwisselende karakter van de zeebodem. Het wemelt hier dan ook van de garnaaltjes en krabbetjes, waaronder het opvallende porceleinkrabbetje. Ook heeft u kans hier zeebaarzen en de elegante sepia’s tegen te komen.

Vraag gratis
de brochure aan

Wilt u graag meer weten over de prachtige recreatiewoningen van Het Baken Gorishoek op deze unieke locatie in Zeeland? Vraag dan gratis de brochure aan en laat u inspireren door de mogelijkheden. Wie weet is Het Baken Gorishoek binnenkort wel uw thuis aan de branding van de Oosterschelde.

Vragen of interesse?
Neem contact met ons op!
0166 - 603 525