Impressie van de omgeving 

De recreatieve appartementen van Het Baken Gorishoek worden omgeven door een prachtige Zeeuwse omgeving. Zeeland is een prachtige provincie met veel verschillende gezichten. Van de uitgestrekte wateren van de Oosterschelde tot kleine authentieke Zeeuwse dorpjes en van wijde polderlandschappen tot elementen in het landschap die herinneren aan de rijke historie van Zeeland. 

Onderstaand alvast een voorproefje van dit prachtige gebied in Zeeland.

Omgeving gorishoek Gorishoek omgeving 2 Gorishoek 3 Gorishoek omgeving 4 Gorishoek omgeving 5 Gorishoek omgeving 6

 

Authentieke dorpjes en steden in Zeeland

Zeeland is de provincie bij uitstek waar u dorpjes en steden tegenkomt die de authentiek Zeeuwse inborst nog met zich meedragen. Enkele plaatsjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Tholen

Op een steenworp afstand van Het Baken Gorishoek vindt u het Zeeuwse stadje Tholen. Deze stad uit de dertiende eeuw wordt gekenmerkt door een combinatie van historische en natuurlijke elementen.

Zo vindt u in Tholen het historische stadhuis, restanten van stadswallen en de walkorenmolen De Hoop. Het geeft u een blik in vroegere tijden en een indruk hoe de mensen van toen leefden.

Aan de andere kant vindt u hier binnendijken met bomen, kleurrijke bloemenvelden en uitgestrekte polderlandschappen. Het is een plaats die absoluut het ontdekken waard is.

 Tholen heeft prachtige historische elementen

 

Sint-Maartensdijk

Het Zeeuwse dorpje Sint-Maartensdijk staat bekend om zijn historische band met de Oranjes. Zo is koningin Beatrix Vrouwe van Sint-Maartensdijk en vindt u in het gemeentehuis nog diverse portretten van bekende leden van de Oranje familie uit vroegere tijden.

In deze gezellige ‘smalstad’ zijn onder andere het historische gemeentehuis en de Oranjekamer boven de VVV bezienswaardigheden die u niet mag missen.

 

 

De historische markt van Sint-Maartensdijk

 

Scherpenisse

In de geschiedenisboeken wordt in 1203 al voor het eerst melding gemaakt van het Zeeuwse dorp Scherpenisse. Dit is een van de Zeeuwse dorpjes waar de kerk nog een belangrijke rol heeft.

De Hervormde Kerk in de authentiek Brabantse gotiek-stijl is dan ook de trots van dit dorp. Deze kerk stamt uit de 15e/ 16e eeuw en was oorspronkelijk gewijd aan de maagd Maria. Naast de bouwstijl is ook de houten constructie aan de top van de kerk opvallend.

Andere bezienswaardigheden zijn het oude raadshuis van eind 16e eeuw, de Korenmolen en de 52 meter hoge watertoren uit 1922. Laatst genoemde is de blikvanger van het dorp en ziet u al van heinde en verre.

 

 

De korenmolen van Scherpenisse

 

Shoppen in Zeeuwse steden

Natuurlijk herbergt Zeeland ook diverse grotere steden die historie weten te combineren met een aantrekkelijk winkelaanbod. Over het algemeen kan gesteld worden dat Zeeuwse steden een goede balans hebben gevonden tussen culturele activiteiten zoals musea en een divers winkelaanbod.

Als u op zoek bent naar steden om een dagje te gaan shoppen, zijn Middelburg, Vlissingen en Goes steden bij uitstek. Het winkelaanbod in deze Zeeuwse steden wordt gekenmerkt door een aanbod met bekende ketens, knusse boetiekjes en kleine winkeltjes waar nog de ware Zeeuwse ambacht te zien is.

Uiteraard vindt u in de Zeeuwse steden gezellige terrasjes, smaakvolle restaurants en kunt u hier terecht voor talloze activiteiten voor jong en oud voor een vermakelijk dagje weg in Zeeland.

 

Natuurlijk veelzijdig Zeeland

Zeeland is op zijn zachtst gezegd een natuurrijk gebied. Deze provincie herbergt dan ook een hoop natuurgebieden zoals kwade Hoek, Het verdronken land van Zuid Beveland en Saeftinghe en natuurlijk de Oosterschelde.

De diversiteit van Zeeland vindt u zowel onderwater als bovenwater terug. Zo worden de wateren van de Oosterschelde internationaal geroemd om hun biodiversiteit en komen duikers vanuit heel Europa naar dit gebied toe om een duik te wagen.

Het gebied heeft een rijke natuurlijke habitat, met een grote variatie in flora en fauna. Als bezitter van een appartement in Het Baken Gorishoek woont u dus in een schitterende omgeving, omringd door groen en met uitzicht over het grootste nationale park van Nederland. Niet gek dus dat dit gebied geliefd is onder huizenbezitters.

Ook bovenwater toont Zeeland zijn vele gezichten. Zo kan de omgeving binnen een paar minuten veranderen van een historische stad naar een landschap dat wordt gedomineerd door slikken en schorren inclusief duizenden vogels die hier hun broedplaats hebben. Met name de slikken veranderen meerdere malen per dag van gezicht door de getijdenstromingen van de Oosterschelde. Met deze getijdenstromen wordt ook een nadrukkelijke stempel op de vorming van het landschap gedrukt.

Ook biedt een appartement aan de kust van de Oosterschelde het voordeel dat u in de zomer altijd de keuze heeft uit diverse stranden, watersportlocaties en talloze andere recreatieve activiteiten.

Vraag gratis
de brochure aan

Wilt u graag meer weten over de prachtige recreatiewoningen van Het Baken Gorishoek op deze unieke locatie in Zeeland? Vraag dan gratis de brochure aan en laat u inspireren door de mogelijkheden. Wie weet is Het Baken Gorishoek binnenkort wel uw thuis aan de branding van de Oosterschelde.

Vragen of interesse?
Neem contact met ons op!
0166 - 603 525