Nationaal park de Oosterschelde 

De Oosterschelde beslaat een gebied van 37.000 hectare groot en is daarmee een van de grootste wateren van Zeeland. Het nationaal park de Oosterschelde is tevens het grootste nationale park van Nederland. Het gebied kenmerkt zich door een sterke diversiteit in landschappen, flora en fauna en is een must voor iedereen die van natuur houdt.

Indrukwekkende landschappen aan de Oosterschelde

De landschappen van de Oosterschelde zijn het resultaat van een strijd tussen mens en natuur die al duizenden jaren gaande is. Het Oosterscheldegebied laat dan ook vele verschillende gezichten zien. Zo herbergt het gebied de slikken die met het opkomende water compleet onder water verdwijnen maar tevens bevolkt worden door duizenden vogels. Deze slikken zijn ook geliefde plaatsen voor zeehonden om te rusten en op te warmen in de zon. Daarentegen staan uitgestrekte poldergebieden waar de Zeeuwse bevolking de strijd tegen het water heeft gewonnen met de inzet van dijken. Vooral in de zomer zijn deze polderlandschappen prachtig om te zien, als de oogst in volle bloei staat en de omgeving opfleurt met verfrissend groen of de gloeiende kleuren van de bloembollenvelden.

Deze landschappen zijn dan ook heerlijk om op u gemak te verkennen via een van de vele fietsroutes of tijdens een (lange) wandeling. Zowel tijdens het fietsen als tijdens het wandelen komt u onderweg speciale informatieborden tegen met meer informatie over de omgeving en voortreffelijke uitzichtpunten.

Landschap Oosterschelde Landschap Oosterschelde Fietsen Landschap Oosterschelde 2 Landschap Oosterschelde 3 Landschap Oosterschelde 4 Landschap Oosterschelde 5

Unieke ecosystemen in de onderwaterwereld van de Oosterschelde

Veel mensen beseffen niet dat de Oosterschelde een ongelofelijke diversiteit in het onderwaterleven heeft. Zelfs duikers die in de tropische heldere wateren van de Caribische zee of de Indische oceaan hebben gedoken, zijn aangenaam verrast na een duik in de Oosterschelde.

Onder het wateroppervlak ontplooit de Oosterschelde zich tot een kraamkamer voor onderwaterplanten en zeedieren. Zo herbergt het gebied een ruime variatie in zeedieren, van diverse kreeftachtige tot zeespinnen en van inktvissen tot platvissen. Ook worden er steeds vaker bruinvissen gespot in de wateren van de Oosterschelde, wat een teken is dat de waterkwaliteit de afgelopen jaren verder is verbeterd.

Het Oosterscheldewater heeft zowel voor duikers als voor snorkelaars een hoop te bieden. Laat u inspireren en waag een duik in het water. Wie weet vanuit uw eigen recreatiewoning in Het Baken Gorishoek?

Nationaal Park Oosterschelde
Vragen of interesse?
Neem contact met ons op!
0166 - 603 525

Nationaal Park Oosterschelde

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Velden met * zijn verplicht.

Vraag gratis
de brochure aan

Wilt u graag meer weten over de prachtige recreatiewoningen van Het Baken Gorishoek op deze unieke locatie in Zeeland? Vraag dan gratis de brochure aan en laat u inspireren door de mogelijkheden. Wie weet is Het Baken Gorishoek binnenkort wel uw thuis aan de branding van de Oosterschelde.

 Bekijk de locatie van  
  de appartementen